Kokoelmaselaimella voit etsiä tietoja museon kokoelmista. Aloita valitsemalla tietokanta.

OHJEET                    

Museon verkkotietokantoihin on tallennettu yli 60 000 esineen, valokuvan ja julkaisun tiedot. Selaa tietoja, katsele valokuvia ja tee aineistotilauksia. Hakuohjeita ja tietoa sivustosta löydät sivun oikeaan yläkulman ohjeet-linkistä.ARKISTO
Saarijärven museon arkisto sisältää yli 900 kokoelmaa saarijärveläisten yhdistysten, yritysten ja yksityishenkilöiden arkistoaineistoja. Siihen kuuluvat mm. Tapperin taiteilijaveljeksiin ja Juholaan, Hannes Autereeseen ja Paavali Savoseen liittyvät kokoelmat. Verkkotietokannassa on 584 kokoel-man ja yli 8300 yksittäisen dokumentin tiedot.
KÄSIKIRJASTO
Pääosan museon käsikirjastosta muodostaa museologiaa, kansatiedettä, taidehistoriaa, historiaa ja arkeologiaa käsittelevä kirjallisuus. Toinen suuri kokonaisuus muodostuu Saarijärveen liittyvästä kauno- ja tietokirjallisuudesta ja lehdistä. Verkkotietokannassa on yli 5400 luetteloidun niteen tiedot.
ESINEKOKOELMA
Saarijärven museon esinekokoelmassa on noin 17.000 Saarijärven seudulta peräisin olevaa esinettä, mm. 1800-luvun ja 1900-luvun alkupuolen talonpoikaisesineistöä sekä saarijärveläisiin yrityksiin, elinkeinoihin, kunnallisiin laitoksiin, yhdistyksiin ja yksityishenkilöihin liittyvää aineistoa pääasiassa 1900-luvulta. Verkkotietokannassa on yli 10.000 esineen tiedot.
KUVA-ARKISTO
Saarijärven museon kuva-arkisto sisältää noin 20.000 valokuvaa, 8700 diaa ja 1900 digitaalista kuvaa saarijärveläisiä maisema-, rakennus-, henkilö-, työ- ja tapahtumakuvia sekä esine- ja taideteoskuvia. Suurimpia kuvakokoelmia ovat Tatu Hännisen, Hannes Hännisen, Uljas Hakalan, Eric Söderströmin ja valokuvaamo Toivasen kokoelmat. Muita laajoja kokonaisuuksia ovat mm. Tapperin taiteilijaveljeksiin ja Juholaan liittyvät kuvat sekä Saarijärven harrastajateatteritoimintaan ja talvi- ja jatkosotaan liittyvät kuvat. Verkkotietokantaan on tallennettu yhteensä yli 10.600 dian ja digitaalisen kuvan tiedot sekä tunnistuskuvat.
LEHTILEIKEARKISTO
Saarijärven museon lehtileikearkisto sisältää Saarijärveä koskevia lehtileikkeitä paikallislehdistä sekä muista sanoma- ja aikakauslehdistä. Paikallislehtien sisällöstä ja lehtileikkeistä on laadittu artikkelikohtainen tietokanta, jossa on yli 26.000 viitettä. Suurimmat yhtenäiset kokonaisuudet muodostuvat Keskisuomalaisen, Saarijärveläisen, Saarijärven joulun ja Sampo-lehden artikkeleista.
TAIDEKOKOELMAT
Saarijärven museo vastaa Beda, Katri ja Aune Heralan säätiön, Saarijärven Mannilan Taidesäätiön sekä Saarijärven kaupungin taidekokoelmien hoidosta ja luetteloinnista. Kokoelmissa on tällä hetkellä yhteensä yli 1800 teosta, joiden tiedot löytyvät verkkotietokannasta. Säätiöiden ja kaupungin taidekokoelmien keskeisen osan muodostavat saarijärveläisten ja saarijärveläissyntyisten taiteilijoiden teokset.